Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων για την απώλεια του χαράκτη Γιάννη Λουκά


Aνακοίνωση εξέδωσε  η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων για την ξαφνική και προώρη απώλεια του χαράκτη κου Γιάννη Λουκά. Τα συλλυπητήρια του εκφράζει επίσης και ο τοπικός Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας., τα μέλη του οποίου είχαν την τιμή να γνωρίσουν τον Γιάννη Λουκά ένα μήνα πριν στις εργασίες του συνεδρίου, στις οποίες ο εκλιπών παρευρέθη και έδειξε μεγάλη διάθεση για προσφορά:

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑ
Αθήνα, 4 Μαΐου 2018

 Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Γιάννη Λουκά, ενός σπάνιου ανθρώπου και εξαίρετου καλλιτέχνη, που είχα την τύχη να γνωρίσω πρόσφατα και βαθύτατα να εκτιμήσω κατά τη διάρκεια το Συνεδρίου που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας στις 12—14 Απριλίου 2018, στο Αγρίνιο.
Ο Γιάννης Λουκάς φιλοτέχνησε ένα θαυμάσιο χαρακτικό του ποιητή Τίτου Πατρίκιου, το οποίο με αρχοντική γενναιοδωρία προσέφερε στην Ένωσή μας προκειμένου να κοσμήσει το εξώφυλλο του προσεχούς αφιερωματικού στον ποιητή Πατρίκιο τεύχους της Φιλολογικής. Για την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων είναι τιμή που θα φιλοξενήσει το κατά τραγική συγκυρία πιθανότατα τελευταίο έργο αυτού του γνήσιου δημιουργού και αληθινού ευπατρίδη.
Στους οικείους του και στην πόλη του Αιτωλικού εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Αιωνία η μνήμη στον χαράκτη Γιάννη Λουκά!

Για το Δ. Σ. της ΠΕΦ
Η Πρόεδρος
Τασούλα Καραγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου